بهترین وکیل حقوقی در اصفهان > مقالات حقوقی  > شخص حقوقی کیست؟ اشخاص حقوقی دولتی چه کسانی هستند

شخص حقوقی کیست؟ اشخاص حقوقی دولتی چه کسانی هستند

شخص حقوقی کیست

مدت زمان تخمینی مطالعه: 10 دقیقه

شخص حقوقی در قانون ایران موضوع مورد بحث مقاله امروز است و همانطور که احتمالاً همه شما می دانید در قانون علاوه بر این که از منافع فرد به عنوان شخص حمایت شده است، منافع گروه ها و اجتماعات بشری نیز که برای دست یابی به هدف های مشترک تشکیل شده اند حمایت می کند.

این گروه های بشری و اجتماعی برای آن که بتواند راحت تر به هدف تشکیل خود دست یابند باید بتوانند صاحب اموالی شوند و آن را اداره کنند. اعمال حقوقی انجام دهند و یا اقامه دعوی کنند و کارهایی از این قبیل.

این گروه ها و اجتماعات باید شخصیت هایی مجزا از اعضایشان داشته باشند. و از طریق نماینده صلاحیت دار اعمالی که لازم است را انجام دهند.

پس در نتیجه می توان چنین گفت که علاوه بر شخص طبیعی که شخص حقیقی نیز نامید.ه می شوند. اشخاص حقوقی هم می توانند صاحب حق و تکلیف باشند.

اشخاص حقوقی چه کسانی هستند:

همانطور که در مقدمه عنوان نمودیم زمانی که دسته‌ای از افراد که منافع و فعالیت مشترک دارند. و یا تعدادی اموال که به هدف خاصی اختصاص داد.ه شد.ه اند در کنار هم قرار بگیرند شخص حقوقی را تشکیل می دهند.

البته برای آن که این افراد و اموال به عنوان شخص حقوقی شناخته شوند لازم است. که دولت آن ها را طرف حق و تکلیف بشناسد و برای آن ها شخصیت مستقلی قائل شود.

به طور ساده تر می توان گفت که شخص حقوقی مثل شخص حقیقی به شخصی گفت می شود. که برای رسیدن به هدف خاصی ایجاد و طرف حق و تکلیف قرار می گیرد.

انواع اشخاص حقوقی

بنا بر گفت های بهترین وکیل اصفهان. در حقوق جدید اشخاص حقوقی به دو دسته ی اشخاص حقوقی حقوق عمومی و اشخاص حقوقی حقوق خصوصی تقسیم می شوند. در ادامه به تعریف و توضیح هر یک از این دو دسته خواهیم پرداخت.

اشخاص حقوقی حقوق عمومی

اشخاص حقوقی حقوق عمومی برای اهداف و مقاصد خاصی تشکیل می شوند. که معمولاً ارائه خدمات و خدمات عمومی است. و در چارچوب قوانین و مقررات خاصی مانند وزارتخانه ها، شهرداری ها و سایر سازمان های دولتی، مطابق با ماده 587 تجارت، ایجاد شد.ه است.

نهادها و سازمانهای دولتی و شهرداری بلافاصله پس از تأسیس و بدون نیاز به ثبت نام دارای شخصیت حقوقی می شوند.

بر اساس این مقاله، همه سازمانها و موسسات دولتی مانند وزارتخانه ها، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و غیره به محض تأسیس دارای شخصیت حقوقی هستند. و نیازی به ثبت ندارند زیرا وابسته به دولت هستند و هدف آنها این است که خدمت به جامعه و حمایت از حقوق افراد.

خواندن این مقاله  نحوه مطالبه طلب یا وجه

مشاوره با وکیل باتجربه در استان اصفهان (حامد امیری)

این جامعه در ابعاد و سطوح مختلف است، آنها در حقوق عمومی اشخاص حقوقی یا اشخاص حقوقی در حقوق عمومی نامید.ه می شوند. که به عنوان بخشی از سازمان دولتی دولت، طبیعتاً دو نوع وظیفه متفاوت را انجام می دهند که یکی از آنها مربوط به سازمان دولتی است و همه اقدامات و اینها اقداماتی است

که به منظور حفظ حاکمیت و حفظ منافع عمومی و اجتماعی انجام می شود و دیگری بنگاه و اقدامات و اعمالی است که دولت و هر یک از دستگاه‌های مربوطه به منظور ارائه خدمات لازم به شهروندان کشور انجام می دهند. این اعتبار در حقوق اداری نامید.ه می شود.

اشخاص حقوقی و حقوق خصوصی

اشخاص حقوقی حقوق خصوصی مطابق با مفاد کلی قوانین ثبت، مانند قانون ثبت شرکتهای تجاری و اساسنامه ثبت انجمن‌ها و موسسات غیر تجاری، ایجاد می شود.

منشأ شخصیت این اشخاص حقوقی باید ثبت شود و مدت فعالیت آنها تا تاریخ انحلال است. (پایان شخصیت حقوقی حقوق خصوصی تاریخ پایان آن است)؛ مانند انجمن های فرهنگی، خیریه، احزاب سیاسی و …

انواع اشخاص حقوقی حقوق خصوصی

اشخاص حقوقی حقوق خصوصی به دسته های زیر تقسیم می شوند:

 شرکت های تجاری

اشخاص حقوقی که در قالب قانون تجارت ایجاد شده یا فعالیت‌های تجاری معمول خود را انجام می دهند.

 موسسات غیر تجاری

بر اساس ماده 1 قوانین اصلاح شده برای ثبت سازمانها و موسسات غیر انتفاعی، اشخاص حقوقی صرف نظر از این که آیا بنیانگذاران قصد سودآوری دارند، با اهداف غیر تجاری مانند موارد علمی و ادبی یا موارد خیریه تأسیس می شوند. بر اساس ماده 2 این آیین نامه، این موسسات به دو نوع تقسیم می شوند:

*موسسات انتفاعی: اشخاص حقوقی که هرچند تجار نیستند، اما برای جذب و توزیع منافع مادی مانند موسسات خدمات حقوقی، موسسات آموزشی رایگان و موسسات مشاوره ایجاد شده اند.

*سازمان های غیرانتفاعی: اشخاص حقوقی که معامله گر نیستند و برای سودآوری نیز ایجاد نشده اند، سازمان های غیردولتی یا سازمان های غیر انتفاعی مانند موسسات آموزشی رایگان، گروه های محیط زیستی و موسسات خیریه را هدف قرار می دهند. این موسسات را سازمان های غیردولتی، سازمان های NGO یا مردم نهاد نیز می نامند.

کمکهای مالی/موقوفات:

قیمت مشاوره های حضوری و غیر حضوری سایت حامد امیری در اصفهان

طبق ماده 3 قانون تشکیلات و اختیارات سازمان حج و خیریه (مصوب 1363/10/2) ، هر هدیه دارای یک شخصیت حقوقی است و متولی یا سازمان حسب مورد، نماینده آن بنابراین یادآوری می شود که اهداءات اعم از اهداء عمومی یا اهداء خاص دارای شخصیت حقوقی است و اگر متولی توسط اهدا کننده تعیین شده باشد، معتمد به عنوان نماینده اهدا کننده در نظر گرفته می شود، در غیر این صورت سازمان اهدا کننده معتمد آن است.

خواندن این مقاله  نکات مهم در نوشتن چک! چگونه چک بنویسیم؟ مشاوره با وکیل

شخص حقوقی در قانون مدنی

وجود شخص حقوقی به گفته ی وکیل اصفهان یکی از ضرورت های جوامع امروزی است، چون اداره کردن کارها و حتی حکومت و دولت و دیگر بنیادها و سازمان ها به غیر از طریق شخص حقوقی امکان ندارد.

یکی از این مفاهیم شخص حقوقی است که شاید اکثریت معنای آن را بدانند اما نکات حقوقی در این مفهوم وجود دارد که هر کسی از آن مطلع نیست.

پس برای آشنایی با تعریف شخص حقوقی و اقسام شخص حقوقی و انحلال آن می توانید به مطالعه این مقاله بپردازید و در صورتی که پس از مطالعه ابهامات و سوالاتی در این زمینه داشتید می توانید در بخش نظرات آن را به اشتراک بگذارید تا وکیل پایه یک به آن ها پاسخ دهد.

انحلال شخص حقوقی

وکیل حقوقی در اصفهان اظهار دارد که شخص حقوقی نیز همچون شخص طبیعی و حقیقی حیاتش روزی به پایان می رسد تفاوتی ندارد که شخص حقوق عمومی باشد یا خصوصی، در هر دو مورد یکسان است.

اشخاص حقوقی حقوق عمومی

شخصیت حقوقی اشخاص حقوقی حقوق خصوصی که شرکت های تجاری بیشترین درصد آن را تشکیل می دهند از طریق انحلال صورت می گیرد.

انحلال شرکت ها دو نوع است؛ اختیاری و یا اجباری. انحلال اختیاری به این معنا است که اعضای تشکیل دهنده ی شرکت خود آگاهانه و با اختیار تصمیم می گیرند که شرکت را پایان دهند، انحلال اجباری نیز به شامل حالاتی می شود که با وقوع یافتن آن ها شرکت به موجب قانون و بدون اراده ی اعضای تشکیل دهنده پایان می یابد.

البته لازم به ذکر است که بعد از انحلال شرکت ها شخصیت حقوقی شان پایان نمی یابد، و در حقیقت با انحلال، شرکت وارد عملیات تصفیه می شود. در نتیجه شخصیت حقوقی شرکت تا پایان عملیات تصفیه باقی می ماند.

انواع مجازات های اشخاص حقوقی

وکیل خوب در اصفهان می گوید. به موجب ماده 20 قانون مجازات اسلامی که مجازات های اشخاص حقوقی را بیان نموده، در صورتی که شخص حقوقی مسئول شناخته شود. ممکن است یه یکی از مجازات هایی که در ادامه آمده است محکوم شوند، این مجازات ها به عبارت هستند از:

خواندن این مقاله  طلاق یک طرفه چه مدت طول می‌کشد؟ طلاق یک طرفه از طرف زن

 انحلال شخص حقوقی.
مصادره کردن کل اموال.

  • ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی به طور دائم یا حداکثر به مدت پنج سال.
  • ممنوعیت از دعوت عمومی‌‌ برای افزایش سرمایه به ‌طور دائم یا حداکثر به مدت پنج سال.
  • ممنوعیت از صادر نمودن برخی از اسناد تجاری حداکثر به مدت پنج سال.
     

جزای نقدی.

انتشار حکم محکومیت به‌ وسیله رسانه‌ها.

البته لازم به ذکر است که در تبصره ی این ماده قید شد.ه که این مجازات های مذکور تنها در خصوص اشخاص حقوق خصوصی قابل اجرا است. و اشخاص حقوق عمومی اعمال نخواهد شد.

در خصوص محکومیت اشخاص حقوقی به جزای نقدی باید گفت که این اشخاص به حداقل دو برابر تا حداکثر 4 برابر مبلغی که برای اشخاص حقیقی تعیین شد.ه است محکوم می شوند.

پس بدانید که…

شخص حقوقی زمانی ایجاد می شود. که عده ای با هدف و فعالیت مشترک گرد هم جمع شد.ه و کاری را آغاز می کنند اعم از آن که قصد انتفاع داشته باشند یا نه.

اشخاص حقوقی تمام تکالیف و حقوقی را که یک انسان یا شخص حقیقی دارد. دارا می باشند به جز آن هایی که متخص به ذات انسان است، مثل نسب، زوجیت، ارث و … .

در پایان باید بگوییم چنانچه در خصوص اشخاص حقوقی و یا هر مسئله ی حقوقی دیگری پرسشی دارید می توانید آن را در بخش نظرات عنوان کنید تا بهترین وکیل حقوقی در اصفهان آن را پاسخ دهد.

مشاوره با وکیل متخصص حقوقی در شهر اصفهان:

دفتر وکالت حامد امیری وکیل باتجربه در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

پذیرش حضوری: شنبه تا سه شنبه از ساعت ۱۶:۳۰ لغایت ۲۰:۳۰

پذیرش غیر حضوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۱۳:۰۰ لغایت ۱۶:۰۰

مشاوره فوری: در تمامی ایام هفته از ساعت ۸:۳۰ لغایت ۲۳:۰۰

آدرس دفتر وکالت: اصفهان، خیابان سجاد، ابتدای خیابان قائم مقام فرهانی، مجتمع شیخ بهایی طبقه اول واحد ۱۱

مقالات پیشنهادی سایت حامد امیری

مدیر سایت

نویسنده وکیل: حامد امیری یکی از بهترین وکیل در اصفهان، با بیش از یک دهه سابقه درخشان در پرونده‌های متعدد و اخذ آراء موفق آماده ارائه کلیه خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های تخصصی، قبول وکالت، نگارش حقوقی و تنظیم قراردادها در تمامی موارد دعاوی حقوقی، امور کیفری، دعاوی خانواده، امور تعزیرات، اداره کار به هموطنان گرامی میباشد.

بدون نظر

پیام بگذارید